شناسایی ترکیبات مؤثره اسانسها
- مشخصات
- تعداد بازدید: 10893
اسانس ها مايعاتي فرار و تركيباتي معطر و بي رنگ با منشأ ترپني و الكلي و ... مي باشند. اسانس محلول یا عصارهٔ الکلی همراه با روغن فرار است. اسانس ترکیبی فرار است که مجموعهای از اجزای ترپنی را دارا میباشد. اسانسها و سایر مواد معطر گیاهی به وسیله روشهای مختلفی همچون: استخراج با فشار سرد، تقطیر، استخراج بوسیلهٔ حلال، تقطیر در شرایط خلأ بوسیلهٔ ماکروویو، خیساندن و استخراج با روغنهای جاذب از مواد گیاهی استحصال میشوند. محصولات حاصل از استخراج معمولاَ به نامهای عصاره تام (کانکرت)، ابسولوت، پماد یا رزینوئید خوانده شده و اسانس نامیده نمیشوند. عنوان "اسانس" فقط برای روغنهای تقطیر شده یا استخراج شده به کار میرود.
ترکیبهایی مانند ژرانیول، منتول، سانتالول، ترکیبهای آلدهیدی مانند ترکیب وانیلین و ... که به روش های مختلفی از جمله کلونجر استخراج می شوند. و سپس این ترکیبات توسط دستگاه GC-MS با ستون غیر قطبی HP-5 و برنامه دمایی مناسب شناسایی می شوند.
با توجه به تجربه چند ساله این شرکت در آنالیز اسانس های مختلف تاکنون بالغ بر 2000 نمونه و بیش از 70 نوع اسانس گیاهی در این شرکت آنالیز شده است که از مهمترین گزارش های این شرکت ارائه گراف آلکان نرمال جهت محاسبه اندیس کوارتز می باشد.
نمونه ای از گراف دستگاهی آنالیز اسانس نعناع فلفلی